Wednesday, November 13, 2013

(Ro-only) Skincare throughout winter



Salutare fete dragi!

Putem spune că am avut până acum o toamnă capricioasă, care ori ne ademenea cu temperaturi primăvăratice, ori ne reamintea că iarna, "draga de ea", își așteaptă cuminte rândul. Ei bine, calendaristic vorbind ne apropiem de sezonul rece, cel pe care pielea noastră nu-l prea agreează. Nu știu câte din cele care-mi citiți blogul sunteți pasionate de beauty și îngrijire așa că o să tratez subiectul cât mai aprofundat posibil, fără să fie însă prea plictisitor.

♥ ♥ ♥

Când temperaturile sunt mai scăzute și umiditatea din aer e aproape inexistentă (partea cu umiditatea e general valabilă) pielea noastră are de suferit, de aceea iarna, aceasta are nevoie de o hidratare mai intensă decât în restul anului. Nu am să vă vorbesc acum despre un întreg ritual de îngrijire pentru că ar fi prea multa informație, poate voi scrie pe viitor (daca sunteți interesate). Vă voi prezenta doar ce produse  noi introduc în rutina mea. 
In cazul tenului, schimb crema obișnuită cu una mai hidratantă. In acest an am ales una de la Yves Rocher - Pure Calmille, care e cu... mușețel, n-ați fi ghicit de pe ambalaj, nu? :)) Pot spune că e un produs ce cu siguranță îl voi recumpăra, de ce?
  ♥ In primul se absoarbe foarte repede în piele ceea ce, pentru o cremă mai grasă e foarte util; rămâne totuși o peliculă fină imediat după aplicare dar doar pentru puțin timp (asta în cazul în care nu ați aplicat cantități industriale).
  ♥ Mirosul e de mușețel bineînțeles, dar e unul suav și plăcut, nu foarte puternic, consistența cremei e solidă dar asta nu o face greu de aplicat. 
  ♥ Cât despre ingrediente...aici prefer să nu comentez, are cam multe, care sunt bune și mai puțin bune (acestea din urmă sunt la capătul listei deci au o concentrație foarte mică, prea mică să facă ceva rău); cosmeticele de la Yves Rocher au ingrediente care provin din culturi bio și promit a fi mai naturale, so that's a plus!
Să nu uităm de buze!!! Toate cred că am experimentat iarna, buze crăpate până la usturimi groaznice, nimic mai neplăcut și inestetic, nu? Prin urmare trebuie să le acordăm o atenție mai specială, și anume să le hidratăm, hidratăm, hidratăm. Pentru asta eu am ales tot un produs de la Yves Rocher cu miere si musli care promite că are 99,9% ingrediente de origine naturală. Si având în vedere că inevitabil il ingeram, putem sta linistite ca nu sunt chimicale.
  ♥ Consistența e destul de solidă, având o textură foarte fină și plăcută.
  Mirosul acestui balsam de buze e extraordinar! N-am mai întâlnit pâ acum altul care să miroasă așa de frumos și ..natural. Mai toate produsele pentru buze au un miros de chimicale într-o oarecare măsură; nu și acesta.
  Cred că e de prisos să spun că într-adevar hidratează.
Următoarea preocupare pe listă este aspectul mâinilor, ele sunt cele mai năpăstuite de ger și vânt. Pentru a le proteja folosesc această minunăție de cremă de la Cosmetic Plant cu vitamina A, F și gălbenele. Nu m-a dezamăgit pâ acum; o folosesc de mai bine de un an, în fiecare seară înainte de culcare.
  Fiind o crema grasă se absoarbe puțin mai greu în piele și lasă o peliculă imediat după aplicare, dar având în vedere că o folosesc seara, nu mă deranjează acest aspect.
  Miroase a gălbenele, dar nu foarte puternic, e average și e de ajuns.
Ultimul produs ce vreau să vi-l prezint e o nouă achiziție de la Avon din gama Foot works și e o cremă pe bază de silicon, care se spune că ar fi foarte util pielii.
  ♥ Mirosul nu este unul special și nici puternic, mai mult de atât nu am ce să spun.
  Nu are o consistență foarte solidă, e numai bună de întins :))
  Fiind o achiziție destul de recentă încă e în perioada de testare, pâ acum mă declar mulțumită de ea.

♥ ♥ ♥

Cu drag, R.

10 comments:

  1. haha,uitasem de gama aceasta de la Avon!:)

    ReplyDelete
  2. crema de la Avon ar trebui sa o folosesc si eu, sta saraca uitata de lume in baie!

    ReplyDelete
  3. buna postarea ta. de cand tot zic sa fac si eu o astfel de postare, poate pana la sfarsitul lunii apuc:))

    http://rosemerta.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Hi!:)
    I don't know if you take part in such things but I nominated you for The Versatile Blogger Award:)

    ReplyDelete
  5. mi-a atras atentia balsamul de buze,eu si vara ma confrunt cu buzele crapate unde sa mai pun ca am obiceiul /ticul/defectul etc prost de imi"rod" pielita de pe buze si apoi ma ustura de mor:)) cand ma vede sotul imi da peste gura:)) tre sa fiu foarte atenta:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu am cam acelasi obicei :)) dar mi se parea prea brutala expresia sa o pun pe blog. Mie chiar imi place balsamul, il aplic de vreo doua ori pe zi si imi simt buzele mult mai hidratate :)

      Delete
  6. crema de la avon e foarte buna, isi face treaba...eu o folosesc nu doar iarna, ci si vara, cand se crapa calcaiele in ultimul hal (inevitabil!)

    http://paginidezisinoapte.blogspot.com

    ReplyDelete

Thank you for your comment and support! Just know, you've put a smile on my face ^_^
If you have any questions, suggestions or even some constructive criticism I would be happy to hear you out, here, or more privately through the contact section.
Have a lovely day!