Wednesday, January 9, 2013

O îngrijire potrivită pentru unghii frumoase şi sănătoase

Hello lovelies!

Astăzi nu vă prezint o manichiură, m-am gândit că ar fi mai potrivit să vă vorbesc despre rutina mea de  îngrijire a unghiilor și paşii pe care îi urmez când îmi fac unghiuțele. Nu voi aduce probabil nimic prea nou sub soare dar totuşi cred că la fiecare variază acest ritual. Eu vreau să vă prezint punctul meu de vedere și poate pentru unele dintre voi vă va fi de folos ^^
Să încep prin a vă spune că am o istorie lungă cu probleme legate de exfoliere, rupere & etc....tot tacâmul! Dar aș putea spune că am găsit câteva soluţii salvatoare, n-aș putea preciza care dintre ele a funcționat, pentru că le-am aplicat toate în aceeaşi perioadă, dar cert e că au funcționat și acum nu mai am asemenea probleme am putut în sfârșit să-mi cresc unghiile puţin mai lungi.


Am să încep cu începutul și anume - dizolvantul pentru unghii - folosesc mai multe, le vedeţi aici în poză cel mai de lăudat e cel de la Farmec (Dizolvant întăritor pentru unghii 2 în 1) care conține și mușețel, datorită ambalajului se închide destul de etanş și nu se evaporă, ce pot să vă spun e că îşi face treaba. Celălalt de la Farmec (Dizolvant hidratant) e bifazic, are un miros interesant; cică ar conţine uleiuri vegetale, n-am ce să-i reproşez având în vedere că nu conţine acetonă.


Aşadar după ce îmi şterg unghiile, le spăl (temeinic) cu apă călduţă  și săpun, apoi aplic unul dintre aceste uleiuri: câte o picătură pe fiecare unghie și masez până ce intră în unghie. Trebuie să stați cel puţin o jumătate de oră fără să vă spălați pe mâini  (cu cât mai mult cu atât mai bine). Aceste uleiuri le găsiţi la plafar și sunt până în 10 lei, îşi merită toţi banii pentru că sunt foarte bune pentru unghii , pentru piele, iar cel de argan e bun și pentru riduri. N-are rost să dezvolt eu aici pentru ce sunt bune, puteți căuta pe google și veţi găsi o sumedenie de articole competente :)

După ce consider că a trecut suficient timp, trec mai departe și îmi spăl din nou mâinile de uleiul folosit și apoi trec mai departe la ojele de tip bază și tratament. Eu le folosesc momentan pe cele de la Miss Sporty si sunt foarte mulțumită de ele, sunt ieftine (în jur de 8 lei) și nu am ce să le reproşez decât că se îngroașă puţin o dată ce ajungi pe la jumătatea sticluței, lucru ce se poate rezolva cu o agitare  sârguincioasă. De obicei aplic două straturi din feluri diferite. Apoi trec mai departe la culori modele și așa mai departe. Consider că acest pas e foarte important pentru că ne protejam astfel unghiile de coloranții din oje și facem ca manichiura să reziste mai mult. La sfârșit aplic un lac transparent (top-coat), de obicei îl folosesc pe cel de la Farmec.
La sfârșit aplic ulei de cuticule, tot pe cel de la Farmec îl recomand sau unul din acele 3 uleiuri de mai sus.

Mă opresc aici din motive practice (nu vreau să fac un articol kilometric), iar mâine voi posta ce mască îmi fac ocazional pentru unghii și de asemnea ce creme folosesc pentru mâini. So stay tunned dears!

Sper că ați învățat ceva nou de la mine, sau măcar veţi fi tentate să incercați unul din produsele de mai sus mai ales acele uleiuri care sunt extraordinare!

Trebuie să recunosc că îmi face plăcere să scriu pe blog ^^ și cred că voi mai scrie și despre alte lucruri de acum încolo.

V-a plăcut acest tip de postare?
Vă puup!
P.S. You know were to find me: prv.beautylicious@yahoo.com or on Facebook or in the comments below!

6 comments:

  1. Foarte folositor! :* abia astept sa vad articolul de maine;;)

    ReplyDelete
  2. Lovely blog, and great post. We are following you now can you follow us back? Kisses

    ReplyDelete
  3. Buna! Ce ma bucur ca nu sunt singura care am mai multe tipuri de base coat-uri, tratamente, acetone:))! Acetona de la Farmec bifazica am folosit-o si eu o perioada, dar mereu ramaneam fara ea, imediat se termina:(. Acum tot folosesc Ebelin, m-am obisnuit cu ea. E ok. Eu inca nu am folosit Farmec 2 in 1. Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu ma gandesc ca am exagerat putin cu tratamentele dar tot avand probleme am incercat cat mai multe sa fiu sigura ca functioneaza :)) eu cea 2 in 1 o folosesc cel mai des, e cea mai buna dintre cele incercate :D

      Delete
  4. Ai dreptate,chiar trebuie sa ne ingrijim unghiutele daca vrem ca oja sa arate bine pe ele. Eu am luat in considerare toate aspectele si-ti multumesc frumos ca ai scris un astfel de articol. Voi trece la treaba si-mi voi achizitiona si eu uleiul de argan si uleiul de migdale. Pup, si sa avem cele mai frumoase unghiuteeeeee!!!!

    ReplyDelete

Thank you for your comment and support! Just know, you've put a smile on my face ^_^
If you have any questions, suggestions or even some constructive criticism I would be happy to hear you out, here, or more privately through the contact section.
Have a lovely day!